Trainingen/Workshop

Een traning voor zorgprofessionals (accreditatie mogelijk)

Deze interactieve training geeft u een gedegen kader met praktische tools om tijdens een begeleidingstraject op een adequate wijze om te gaan met verslavingsgedrag en/of middelenmisbruik van cliënten. Trainers Frank Diederen, en Glenn Dumont ontwikkelden deze training. Zij bestaat uit vier dagdelen waarbij alle relevante facetten van de problematiek van verslaving de revue passeren. Er is veel ruimte voor eigen inbreng van praktijkcasussen en u krijgt praktische handvatten om te motiveren tot verandering.

blokken-cursussen-bedrijf
Middelen in bedrijf

Presentatie op maat in bedrijf of organisatie over de effecten van middelengebruik op het werk als onderdeel van de introductie van het ADM beleid aan de medewerkers.

blokken-cursussen-signalering-begeleiding
Signalering

Training Gespreksvoering over Signalering en begeleiding inzake middelengebruik op de werkvloer voor HRM en Management.

blokken-cursussen-invloed
Rijden en werken onder invloed

Een korte cursus over middelengebruik op de werkvloer toegespitst op preventieve veiligheid in het bedrijf en het verkeer. Speciaal voor medewerkers en hun leidinggevenden.

blokken-cursussen-senioren
Middelengebruik en senioren

Interactieve presentatie over de effecten van Alcoholgebruik en andere middelen op oudere leeftijd. Voor senioren van 55 en ouder.

blokken-cursussen-pubers
Ouders en pubers over middelen

Puber en dan nix18! Hoe pak je dat als ouder aan? Hoe stel je grenzen? Info over middelen en over het puberbrein.

blokken-cursussen-gokken
Cursus “Stoppen met Gokken in 10 weken”

Deze cursus is bedoeld voor jongvolwassenen 16-25 jaar die de controle hebben verloren over hun gokgedrag en hierin verandering willen brengen. In 10 bijeenkomsten ga je samen met collega-gokkers aan de slag over jouw gokgedrag en maak je een keuze in wat je daaraan wil veranderen.
Na een intakegesprek schrijf je in voor de cursus. De kosten voor deelname zijn €150,00 per persoon voor de gehele cursus.