Adicon verzorgt nascholing Verslaving en Werk aan bedrijfsartsen NVAB.

 

Adicon verzorgt nascholing Verslaving en Werk aan 50 bedrijfsartsen en verzekeringsartsen van NVAB kring Zuid.

Afgelopen donderdag 21 februari 2019 heeft Adicon een geaccrediteerde nascholing gegeven over het Thema Verslaving en Werk aan bedrijfsartsen en verzekeringsartsen van de NVAB kring.

In een volle zaal even een alcoholcontrole houden verliep vlotjes en zonder incidenten. 5% van de werknemers in Nederland heeft een alcohol- , drugs- of medicijnprobleem of is verslaafd. De 50 bedrijfsartsen, gezamenlijk verantwoordelijk voor ongeveer een kleine 100.000 medewerkers, zouden dan ongeveer 5000 werknemers moeten kennen met problematiek in het kader van verslaving of misbruik. …..

Tijd voor een mooie avond met een voorlichting over de werking van middelen in het lijf, herkenning, signalering en bespreekbaar maken van middelenmisbruik, behandelmogelijkheden, discussie over controles, de gevolgen op het werk in vorm van ongevallen en schades, de inzet van alcohol-,drugs- en medicijnbeleid in een bedrijf of organisatie en de juridische kant met de gevolgen van de nieuwe privacywetgeving.

Al met al een door de artsen als zeer positief gewaardeerde nascholing met een mooie interactie in de groep. Er kan nu ook een andere bril in de spreekkamer worden opgezet en een stukje handelingsverlegenheid is weggenomen.

Adicon maakt werk van verslaving:

Adicon levert voor bedrijven het complete programma voor een veilige en middelen vrije werkvloer. Een gedegen Alcohol, Drugs en Medicijnbeleid helpt een bedrijf problemen in kaart te brengen én op te lossen. Naast advies, training, voorlichting en controles biedt Adicon ook  ambulante verslavingszorg.  In een nauwe samenwerking met HRM, bedrijfsartsen en binnen de wettelijke kaders bouwt Adicon mee aan een veilige werkomgeving. “Werk maken van verslaving” levert meestal snel winst op voor alle partijen.  Minder leed voor ‘thuis’, minder ongevallen,  minder ziekteverzuim en minder productieverlies. Bij geconstateerde problematiek kan Adicon snel aan de slag met behandeling.

Onze trainingen zijn niet moraliserend, wel praktisch, informatief en met een beetje humor. Dat blijft meestal hangen!

Frank Diederen, Adicon.nl  –    –  +31624187648