Adicon in bedrijf

Werk maken van verslaving

Adicon is uw zakelijk partner bij al uw vragen op het gebied van middelengebruik en werk. Een op de vijf Nederlanders (tussen de 18 en 65 jaar) krijgt in zijn leven te maken met een alcohol of drugsprobleem.

Het is dus niet de vraag óf, maar wannéér er zich binnen uw bedrijf een medewerker aandient met een middelen gerelateerd probleem. Adequaat hierop inspelen en samen met de medewerker een veilige oplossing vinden is hierin van groot belang.

Adicon heeft bedrijfsprogramma’s ontwikkeld waarbij invoering van een Arbo-middelenbeleid gecombineerd wordt met training en advies voor management en medewerkers. Bij acute verslavingsproblemen kan de betrokken werknemer zonder wachtlijst aan de slag met individuele begeleiding.

Wij hebben geen wachtlijst en streven binnen een week naar een eerste vrijblijvend gesprek.

Winst

Een veilige en gezonde werkomgeving. Een lager ziekte verzuim. Minder productieverlies en goed werkgeverschap. Werknemers die hun gewoonte veranderen blijken loyale betrouwbare medewerkers. Mocht de samenwerking blijvend verstoord raken dan is er een gedocumenteerd procesverslag.

Neem contact op met Adicon voor een vrijblijvend gesprek. U zult zien dat inzet van een middelenbeleid op alle fronten winst oplevert.

'Gele Sticker medicatie' en restalcohol

1 Miljoen Nederlanders gebruiken dagelijks ‘gele sticker’ medicatie, die invloed heeft op de rijvaardigheid of bediening van machines. Van ‘restalcohol’ is sprake wanneer je alcohol drinkt en je niet realiseert dat je lever de alcohol weer moet afbreken. Per glas bouw je 0,2 promille op en het lichaam heeft 1,5 uur tijd per glas nodig om de alcohol af te breken. 10 Glazen duren ongeveer 13- 15 uur. Grote kans dat je na een avondje stappen de dag er na nog onder invloed bent.

Onze opdrachtgevers

Bedrijven die van onze diensten gebruik maken zijn actief binnen de:

  • chemie
  • overheid
  • alcohol industrie
  • kansspelbranche
  • transport en logistiek
  • arbodiensten
  • zorginstellingen
  • onderwijs

Kenmerkend is dat zij allen belang hebben bij minimalisering van veiligheids- en bedrijfsrisico’s. Zij hebben oog voor de invloed van middelengebruik op het werk en de nadelige gevolgen voor de betrokken medewerker, thuis en binnen het bedrijf. Adicon levert ook trainingen op het gebied van signalering kansspelproblematiek en geeft trainingen voor het Centraal Bureau Rijvaardigheid in het kader van de Educatieve Maatregel Alcohol en Educatieve Maatregel Gedrag.

Wat doet U als uw medewerker met een ‘kegel’ op zijn heftruck stapt?

‘Wat ik thuis doe is privé! Daar heeft mijn baas niets mee te maken!’

Wat doet personeelszaken als er voor de tweede keer loonbeslag wordt gelegd bij uw medewerker?

Adicon is uw partner bij al uw vragen over middelen gebruik in bedrijf.