Adicon: particuliere hulp

Motiveren tot nieuw gedrag

Adicon is gespecialiseerd in ambulante begeleiding voor mensen die verandering willen in hun ongewenste gewoonte  of verslavingsprobleem. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen in staat is om verandering aan te gaan. Adicon is een particuliere organisatie en dat is niet zonder reden.

Onze klanten maken omwille van hun privacy een bewuste keuze voor onze  dienstverlening. Zij kiezen voor deskundig maatwerk en hebben geen behoefte aan reguliere GGZ-hulpverlening of zelfhulporganisaties.
Wij bezoeken u thuis of op één van onze nader af te spreken locaties. Naast individuele gesprekken kan ‘online’ begeleiding onderdeel zijn van onze zorg. Het werkgebied van Adicon is Nederland, België en Duitsland.

Het Adicon team bestaat uit gekwalificeerde professionals met een ruime expertise.

Wij hebben geen wachtlijst en streven binnen een week naar een eerste vrijblijvend gesprek.

Eerste contact

Adicon biedt een vrijblijvend gesprek aan, om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Op basis van dit gesprek bepalen we samen de aanpak.

Nadere kennismaking en begeleiding

In maximaal twee vervolggesprekken nemen we de ruimte om diepgaand uw vraag in kaart te brengen. Dat is de basis voor uw ontwikkeling en onze samenwerking. We onderzoeken samen de aard, omvang en functie van uw gedrag of verslaving. Samen gaan we op zoek naar wat u helpt om tot nieuw gedrag te komen. U maakt zelf de keuzes. Het aangaan van de verandering is een hele stap. Ervaring leert dat het de investering waard is.

De begeleidingsduur wordt afgestemd op uw wensen en doelen. U mag er op rekenen dat er binnen drie maanden of vijf gesprekken, zichtbare resultaten bereikt worden. Natuurlijk is dit afhankelijk van eigen motivatie en complexiteit.

In de begeleiding maken we gebruik van evidence –based methodieken, zoals Motivational interviewing, (Cognitieve) Gedragstherapie, Oplossingsgerichte therapie en Systeemgerichte therapie. Daarnaast kenmerkt onze begeleiding zich door menselijke betrokkenheid, eerlijke feedback, gezond verstand en een goede portie relativerende humor.

Nazorg

Na afronding van de individuele begeleiding biedt Adicon nazorg.
Het aanleren van nieuw gedrag gaat met vallen en opstaan. Dit betekent dat het telkens mogelijk is de begeleiding tijdelijk te hervatten of een enkel gesprek in te plannen ter ondersteuning. Online begeleiding in het kader van terugval preventie is ook mogelijk.

Partner, familie of omgeving

Heeft u vragen over onze mogelijkheden of zoekt u zelf ondersteuning om uw partner te motiveren tot verandering? Neem gerust contact op.

Contact
L’Esclave blanche, 1888 Jean Lecomte du Noüy , Musée des Beaux-Arts, Nantes, France.

Het Adicon team bestaat uit gekwalificeerde professionals met een ruime expertise.
Neem contact met ons op, telefonisch of per mail:
Tel: + 31 (0) 624 18 76 48

www.adicon.nl
Of via ons correspondentieadres:
Kerkstraat 94, 6439 AT Doenrade