Uitnodiging aan senioren

Alcohol op oudere leeftijd: meestal lekker en soms link!
De Seniorenraad Schinnen en Adicon hebben de handen in een geslagen voor een lezing rond het thema: Senioren en Alcohol, waarin de prettige en minder prettige effecten van alcoholgebruik op oudere leeftijd ter sprake komen. Doel is om u te voorzien van heldere informatie zodat u zelf kunt kiezen wat bij u past en u veilig kunt genieten van uw favoriete drankje.

“Na mijn pensionering ben ik steeds vaker gaan drinken”… “ het lijkt wel iedere dag weekend”…

Een borrel of een wijntje op zijn tijd is echt lekker. Alcohol drinken heeft meestal een sociale functie. Na het eten iedere dag twee of drie glazen drinken en dan nog twee keer per week na-drinken bij een vereniging kan ook flink aantikken. Soms is alcohol een snelle oplossing voor het gepieker over je kinderen die uit huis zijn; je eigen lichamelijke kwaaltjes; de eenzaamheid na het overlijden van je partner… Met het stijgen der jaren verandert ook het effect van alcohol op het lichaam. Dit betekent extra risico’s op ongelukken; thuis of in het verkeer.
De sprekers zijn niet van de blauwe knoop. Zij geven u antwoord op vragen als: Wat is nou te veel? Hoe werkt het? Wat mag je nog wel als je moet rijden? ‘Vroeger kon ik er wel 20 per avond op, dat lukt mij nu niet meer, Hoe kan dat?’
Dr. Stan Rozeman ( oud-neuroloog Atrium MC Heerlen, Voorzitter Senioren Raad Schinnen) en dhr. Frank Diederen, (verslavingsdeskundige, Adicon), willen u middels een interactieve presentatie inwijden in de werking en effecten van alcohol op lichaam en geest. Zij zullen wetenswaardigheden met u delen en proberen fabeltjes te ontzenuwen. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van UW vragen. De lezing duurt maximaal 2 uur en is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden vanaf 55 jaar.

U bent welkom op woensdag 29 april a.s. vanaf 19.30 uur in Gasterie Dobbelsteyn, Kerkstraat 23 te Doenrade.